kanjer

OBS De Wissel vindt het belangrijk de sociaal emotionele vaardigheden van leerlingen te ontwikkelen. Vaardigheden die belangrijk zijn voor een goede doorstroming richting het Voortgezet Onderwijs. Met de methodiek van de zogenaamde Kanjertraining wordt in elke groep voortdurend gewerkt aan de sociaal emotionele ontwikkeling van onze leerlingen. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd om de Kanjertraining in de klas te mogen geven.

Het belangrijkste doel van de Kanjertraining is dat een kind positief over zichzelf en de ander leert denken. Als gevolg hiervan heeft het kind minder last van sociale stress. Ook op langer termijn is dit effect merkbaar. Het blijkt dat veel kinderen na het volgen van de Kanjertraining zich beter concentreren en betere leerresultaten halen. Door middel van oefeningen leren we kinderen welke consequenties bepaald gedrag kan hebben.

Een “Kanjer” houdt zich aan de vijf Kanjerregels:

• Wij vertrouwen elkaar
  • Niemand speelt de baas
  • Niemand lacht uit
  • Niemand doet zielig
  • Wij helpen elkaar

Meer informatie over de kanjertraining vindt u op www.kanjertraining.nl. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze leerkrachten.